2 Nisan 2012 Pazartesi

2 nisan babişin doğum gunu...

merhabalarr,,,

Bugün benim babamın doğum günü... biz kutlamamızı pazar olduğu için dün yaptık, gündüz annem, babam, ben ve İlker sahildeki Mado'da buluştuk. orada tatlılarımızı yedik, çay içtik.. uzun zamandır bir araya gelip sohbet edemiyorduk, güldük eğlendikk.. sonra babişin biraz işi olduğu için o aramızdan ayrıldı, biz de akşam yemeği için alışverişimizi yaptık ve eve gidip hazırladık,, güzel bir sofra kurduk ve yemekler geldiii :)) trabzonspor - fenerbahçe maçı olduğu için evde olmayı tercih etmişti erkekler.. maçta olduğu gibi bizim evde de rekabet tam anlamıyla devam ediyordu.. babam ve kardeşim Sercan doğuştan fenerbahçeli, eşim İlker de malum doğuştan trabzonspor'lu :)) bende annemle beraber galatasaraylıyızz :))
maç Allah tan berabere bitti de bizim rekabette tatlıya bağlandı :)) hediyelerimizi verdik ve pastamızı kestik.. aldıklarımız babama çok yakıştı ve çok beğendi.. her zaman böle mutlu ve bir arada olmayı dilerimm...

biz pastayı dışarıdan almayı tercih ettik ama zamanımız olsaydı kendi elimizle hazırlayacağımız bir pasta eminim daha lezzetti olacaktı.. bir pasta tarifi paylaşmak istiyorum sizinle.. kestane şekerine bayılıyorum ve pastalara da çok yakıştığını düşünüyorum o yüzden pasta da kestane şekeri kullanacaz :)

malzemeler;
hazır pandispanya keki
dilediğiniz kadar kestane şekeri
1 paket krem şanti
1 paket pasta kreması
toz Antep fıstığı

Hazırlanışı;
pandispanya kekinin bir katını ister hazır haliyle ister keserek bir tabağa alın. üstüne toz şeker karıştırdığınız yarım çay bardağı sütü gezdirerek keki ıslatın. daha sonra pasta kremasını paketin üzerinde yazdığı şekilde hazırlayın ve kekin üstüne yayın. kremanın üzerine istediğiniz sıklıkta kestane şekerlerini gezdirin. (şekerleri kırarak koyarsanız yemesi ve servisi daha kolay olacaktır.) daha sonra kekin kalan kısmını da pastanın üzerine kapatın ve üzerinde yazan tarife göre hazırladığınız krem şanti ile pastanın üzerini tamamen kapatın. (krem şantiyi dolapta biraz bekletirseniz sürmeniz daha kolay olacaktır) kırdığınız kestane şekerlerinden pastanın yan yüzeylerine yapıştırın.
tam ortasına bir kaç tane bütün kestane koyun ve toz fıstık serperek süsleyin.. afiyet olsunn :))


(fotografı bende internetten buldum :) , yakında yeni bir fotograf makinası alacam inşallah o zmn kendi fotograflarımı ekleyebilirim :) )


görüşmek üzere,, mutlu haftalarrr...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...