26 Temmuz 2012 Perşembe

Karanlıkta Yemek!!

Merhaba,

''Görmeseydiniz ne olurdu?'' böyle bir soruyla karşılaşsaydık verebileceğimiz bir cevap olur muydu?? Bir şeyler söylerdik illaki ama gerçekten nasıl bir şey olduğunu tahmin bile edemeyiz herhalde.. 


Körlük nedir?

Galata Diyalog Derneği bünyesinde çalışan Kör Fotografçılar Projesi, toplumun körlük konusunda ön yargılarını, cahilliğini yıkmaya çalışıyor. Bunun içinde şöyle bir organizasyon düzenlemişler. Her cumartesi gecesi 20.00-22.30 arası 41 kişilik gruplara zifiri karanlık bir odada bir akşam yemeği veriyorlar. Ne yanınızdaki arkadaşınızı, ne tabağınızı, nede size servis yapan garsonu görebiliyorsunuz. Ve proje kapsamında çalışan kişiler görme engelli. Yemeğin sonunda yediğiniz tabağın ve size servis yapan kişinin fotoğrafı size getiriliyor... Yaşadığınız geceyi, gecenin sonunda fotoğraflardan görebiliyorsunuz.. Bakalım sizin yaşadığınızla, fotoğraflar birbirine benziyor mu? :)) Detaylar www.karanliktayemek.com 'da..

Ben projeyi çok beğendim, sizinle de paylaşmak istedim. Katılmak isteyenlerin önceden rezervasyon yaptırması gerekiyor. zaten detaylar internet sitesinde var ;)

Görüşmek Üzere!!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...