31 Mayıs 2012 Perşembe

Benden bişiler..

Bunlar bnm bebeklerim, :)) arkalarına birer tane iğne taktım ve her zaman yanımda olmalarını sağladım :)) istersem yakamda, istersem çantamda, istersem perdemde.. Bi yerlerden bni izliyolar ve yanımdalar bana huzur veriolar.. Sizede aynı huzuru mutluluğu vermelerini dilerim :)) Yanınıza almak isterseniz pasajımdan ulaşabilirsniz :)) öpüyorum çok.. :)) 






Görüşmek Üzere :)

29 Mayıs 2012 Salı

Telefon Kılıflarım

Merhabalar,


Dün sizinle internet sitemi paylaşmıştım.. Bugün de biraz içeriğini paylaşiyim dedim :)) 


Cep Telefonu Kılıfı  (İşte Burda!!)

Cep Telefonu Kılıfı (İşte Burda!!)


Çok Yakında ürünlerime ulaşabileceğiniz adreside yayınlayacağım.


Görüşmek üzere :))


24 Mayıs 2012 Perşembe

22 Mayıs 2012 Salı

Yaza Detoksla Hazırlanalım

Merhabalar,

Yaz geliyor, napcaz napcazz :)) Kışın oturdugumuz yerde aldık kiloları, en azından ben aldım :)) Şimdide nasıl kilo versem, yeme alışkanlığımı değiştirsem, sağlıklı beslenmeye başlasam derken, detoksa merak sardım ve sizinlede paylaşmak istedim..

Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın detoks aç kalıp kilo vermek demek değildir. Metabolizmayı hızlandıran ve vücudu toksinlerden arındıran kısa süreli bir beslenme şeklidir.




Bahar aylarında genellikle bende bir yorgunluk belirir, halsizlik olur. Bunu engellemek için öncelikle mevsim sebzelerini tüketmemiz gerekiyor. Bunlara örnek olarak salatalık, marul, enginar, domates, semizotu , bamya, dereotu en guzel alternatiflerdir.

Aaa bu arada tabiii ilk yazmam gerekeni unuttum. SU Hepimizin çok iyi bildiği ama uygularken biraz sıkıntı çektigimiz, gunde en az 2 litre su içmemiz gerekiyor.. Osman Müftüoğlu'nun reklamı geldi bi anda gözümün önüne :)) heheh :))



Soracıma baharat olarak, zerdeçal, fesleğen, nane, kekik , pul biber kullanılabilir. Baklagillerden mercimek,kuru fasulye, nohut ister yemek olarak isterseniz de salatalarda garnitur gbi kullanabiliriz. Her türlü balığı detoks mönümüze ekleyebilirz fakat kabuklular yasak!! Ara öğünleri çoğaltmak detoks programı için birebir ve bu öğünleri meyveyle geçirebiliriz. Kavun, şeftali, böğürtlen, mürdüm eriği, kivi, elma, ananas en ideal meyvelerimiz.. 

Veee son olarak, her gün bir tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu, çörekotu, bir avuç kabak çekirdeği, çiğ badem, kavrulmamış fındık veya ceviz tüketmeliyiz.

Bir de tabi ne yememeliyiz var; 
- Süt, et ve tavuk,
-çay, kahve, kola,gazoz
-kızartmalar
-mangal
-ŞEKER ve tatlandırıcılar (Şeker ihtiyacı duyanlar 1 tatlı kaşığı doğal bal tüketebilirler)

Son olarak da bol bol oksijen alır ve yıkanma suyunuza 2 çay kaşığı keten tohumu ve iki çay kaşığı aloe vera eklerseniz dolaşımınız hızlanacakmış :))

Yaz öncesi bu tarz bir tazelenme kendimizi eminim çok iyi, fit, zinde ve huzurlu hissettirecektir.. Fırsatı kaçırmayalımmm :)) 

Görüşmek üzere :))

Dip not: Bu yazıdaki bilgileri bende internetten ve takip ettiğim dergilerden derleyerek yazdım. Bilginize :))


15 Mayıs 2012 Salı

SLR Aşkı ♥

Selamlar herkese,

Ne zamandır paylaşmak istediğim bir konu vardı, bugun şöle anlatiim dedim :))

Uzun bir süredir fotograf çekmeye merakım var, amator olarak çeksem de artık iş hayatından zaman buldukca İlker'le beraber kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.. İlk Slr makinamız aile yadigarı CANON AE1..
İşte bizim Ae1 :)


Fotograf çekmeyi gerçekten öğrenmek istiyorsanız slr bir makina kullanmanız bence şart. Gerçi biraz masraflı ama o filmi taba verdikten sonraki heyecan inanılmaz.. :) bide fotolar istediginiz gbi çıktıysa tadından yenmez :)) Deklanşör sesinden hiç bahsetmiyorum bile, kullananlar bilirler ;)

Şimdilerde ise DSLR makinalar var, çektiğiniz fotoyu anında görüyosunz, binlerce foto çekebiliosunz :) SLR makinaları obje olarak kullanıyosunz.. 










Onunla fotograf çekmek, onun fotografını çekmek!! :)) İkiside mükemmel... Artık yorumlar sizde :))

Görüşmek üzere :))

14 Mayıs 2012 Pazartesi

♥ Şeker ♥


Merhabalar,
Şekerler şekerler :)) Şu bizim ikea'dan alınma buz kalıplarında şeker yapsak ya :)) 





Ne sevimli gözüküo dimi :)) İçine renkte katarız.. Nefis bir dekor olur.. :))



Görüşmek üzere!!

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Ada Vapuru Yandan Çarklı :) ~HEYBELİADA~

Pazar gezimiz bu hafta Heybeliada oldu, gitsek mi gitmesek mi, büyükadayamı gitseydik derken.. iyi ki fikir değiştirmemişiz. Tek kelimeyle mükemmel bir gündü :)) Emeği geçenlere teşekkürler.. :)) 
Bir kaç tane fotografla başlamak istiyorum, sonrada olan biteni olabildiğince anlatıcam.. 
 Ada vapuru geliyorrr...


 Adanın vazgeçilmezi, çiçek taçlar..




~PERİLİ KÖŞK~

Bugüne kadar keşfetmediğim için çok üzüldüğüm butik otel,cafe,restoran..
Adada değirmen burnu mesire yerine giderken hemen solda kalıo, tamamen deniz manzarasına sahip ve çok sevimli bir bahçesi var.. 


 Girişte bu sevimli kedi karşılıyo sizi.:) Ve onun hemen ardından mekanın güleryüzlü çalışanları. :)


O kadar çok detay ve fotoğraflanacak kare vardı ki..



 Cicimle hemen birer orta türk kahvesi söyledik ve püfür püfür deniz, doğa manzarası eşliğinde sohbet ettik.





Heleki bu iki fıstık yok muu... Daha doğrusu 4 demeliyim, çünkü bayan haski daha yeni doğum yapmış ve 2 tane oğlu olmuş :)) 


Bu adresi bir ziyaret edin.. :)

 ~HEYBELİADA GÖNÜLLÜLERİ FESTİVALİ~

Heybeliada gönüllüleri derneği 1 yıldır süren bir çalışmanın ardından adadaki çöpleri pislikleri toplayıp, adayı tertemiz bir hale getirmişler ve bunu bir festivalle kutlamaya karar vermişler. Gerçekten çok güzel bir sonuç yakalamışlar. 


  Light in Babylon. Şarkılarına bayıldım ve bugün hemen internetten bulup dinlemeye başladım hatta sizinle de paylaşmak isterim :)  işte burda.. :)


Festivalde sadece müzik yok tabii ki, el işleri, reçeller, kitaplar satışa çıkmış. iyiki çıkmış. :) Kuzenimin evinde gördüğüm karanfilli ve nazar boncuklu bereket getirdiğine inanılan duvar süsünden de buldum ve hemen aldım :))


Reçeller ev yapımı..


~YOSUN~


Bu şeker de YOSUN, Kendisi rahatına pek düşkün, öyle ki yolun ortasında yatağında bütün gün bir sağa bir sola dönerek uzanıyor :)) Hemde ingilizce biliyor :))

Görüşmek üzere!! :)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...